Українці стали частіше купувати нерухомість за кордоном

Опубліковано: 2014-08-10 Переглянуто: 5351 Автор: Ділова столиця

Найбільш цікаві пропозиції закордонної нерухомості за останній місяць

Останнім часом українці стали частіше купувати нерухомість за кордоном. "Якщо ще рік тому житло за кордоном купували, в більшості випадків, для короткочасного відпочинку, то сьогодні головним мотивом таких покупок є заощадження коштів. В даний час такі угоди займають приблизно 65% від загального числа покупок нерухомості за межами України. При цьому за кількістю громадян, які стали власниками закордонного житла, лідируючі позиції - близько 60% - займає Київ, решта 40% порівну ділять Дніпропетровськ і Одеса", - заявила керівник компанії "Харківське агентство нерухомості" Світлана Якимова.

Найбільшим попитом серед українців користується Болгарія, де порівняно невисокі ціни на нерухомість. У багатоквартирному будинку, розташованому на узбережжі, вартість однокімнатної квартири-студії площею близько 35 квадратних метрів становить від 19 тис. євро. Друге місце за популярністю серед українських покупців закордонної нерухомості займає Туреччина.Для того, щоб стати власником квартири в Туреччині, знадобиться сума від 30 тис. євро.Греція замикає трійку найбільш популярних серед українців країн для придбання житла. Вартість квартир у прибережних зонах Греції починається від 10 тис. євро. Правда, за таку суму можна придбати маленьку квартирку з мінімальним ремонтом, розташована в цокольному поверсі або на горищі.

Досить-таки часто наші співвітчизники купують квартири в Іспанії. Придбати апартаменти на батьківщині кориди обходиться вдвічі дешевше, ніж в Італії і Франції. Зараз середні ціни на житло в Іспанії становлять близько 1,5 тис. євро за квадратний метр, тобто квартира площа 90 "квадратів" буде коштувати трохи більше 130 тис. євро. А ціни на аналогічні квартири у Франції та Італії дорожче на 60-70 тис. євро.

Найближчим часом зросте попит на квартири в Чорногорії. Це пов'язано з тим, що уряд цієї країни вирішило видавати власникам нерухомості вид на проживання - проект відповідного Закону про іноземців був схвалений наприкінці минулого тижня. Зараз власники житла можуть залишатися в Чорногорії тільки 90 днів поспіль - після закінчення цього терміну їм доводиться виїжджати на територію інших країн, а потім в'їжджати назад. Ціни на житло в Чорногорії починаються від 20 тис. євро - це квартири-студії або заготовки для будинків, в які треба вкладати гроші.

"ДС" вибрала найцікавіші пропозиції закордонної нерухомості за останній місяць:

Будинки в Сицилії за 1 євро

Влада села Ганджі, населення якої стрімко скорочується, вирішили взяти демографічний справу в свої руки і продати 20 закинутих будинків за 1 євро. Поки італійці тікають із села в пошуках роботи, всі бажаючі мають можливість зайняти їх місце. Населення Ганджі скоротилася до 7 тисяч чоловік, але муніципалітет з таким станом справ миритися не хоче і активно просуває свою щедру пропозицію на зарубіжних ринках. Звичайно, будиночки з однією спальнею, що знаходяться в жалюгідному стані, навряд чи обрадують так само, як світлі просторі вілли, але, тим не менш, вони придатні для проживання. Влада не приховує, що крім заявленої вартості майбутньому власникові доведеться витратити близько 6 тисяч євро на оплату різних податків і пільг - це звичайна сума при купівлі нерухомості на Сицилії. Також необхідно підписати зобов'язання відремонтувати будинок протягом п'яти років: оновлення покрівлі, підлоги, водопровідних і каналізаційних труб зажадає приблизно 35 тисяч євро.

Вілла гітариста Pink Floyd на острові Родос

На грецькому острові Родос за 1 мільйон євро виставлений на продаж легендарний об'єкт місцевої нерухомості - вілла гітариста групи Pink Floyd Девіда Гілмора. Літній будинок площею 575 квадратних метрів відомого музиканта та великого шанувальника Греції знаходиться в районі Ліндос на ділянці 10 тисяч квадратних метрів, має 9 спальнями і басейном в 120 "квадратів".

На віллі в стилі art deco були написані багато музичні твори, зокрема, альбом "On an Island"і номінувалася на премію Grammy пісня Castellorizon, створена під впливом чарівності сусіднього острова Кастелорізо, почесним жителем якого є Девід Гілмор. За інформацією місцевих агентів нерухомості, віллою Гілмора цікавився нещодавно Кріштіану Рональдо, наглядає літній будинок в Греції.

Маєтку Майкла Джексона Neverland

Компанія Colony Capital, володіє основною часткою в маєтку Neverland покійного співака Майкла Джексона в штаті Каліфорнія, виставляє його на продаж, щоб погасити борги від витрат на відновлення ранчо.

Нинішні володарі нерухомості поп-короля планують виручити близько 60 млн доларів і сподіваються, що новий господар стане поважати історію маєтку. Фактично маєток оцінюється в 27 млн доларів, однак власники розраховують на значно більшу суму в силу популярності її колишнього господаря.

Територію площею понад 1200 гектарів, з власним заповідником, парком атракціонів і залізницею, компанія Colony Capital придбала в 2008 році за 23 млн доларів. Після смерті Майкла Джексона в 2009 році ранчо на протязі декількох років переживала період занепаду. Колишній вигляд Neverland був відновлений нещодавно за участю дітей Джексона.

Особняк португальського диктатора

Купити будинок у Лісабоні з багатою історією тепер можливо. Правда, потрібно звернути увагу на стан будинку і на особистість його найбільш одіозного власника - диктатора Антоніу ді Салазара. Необхідна сума за напівзруйнований особняк - 5,5 млн євро. Салазар, який займав пост прем'єр-міністра Португалії протягом 34 років, жив у продається будинку з 1933 по 1937 роки - на початку своєї роботи на цій посаді. Зараз від будівлі залишилися тільки стіни і перекриття, хоча його історична і архітектурна цінність не підлягає ніякому сумніву. Тільки земля під будівлею, а це 1410 квадратних метрів, вже стоїть запитуваних грошей, оскільки знаходиться в центрі Лісабона. Але зносити будинок цілком не можна: держава вимагає зберегти фасад.